EXCLUSIV | Cum a ajuns Laura Cosoi să dețină proprietăți în Maramureș + Unde va avea loc botezul micuței Aida: “Avem mulți invitați”

27 08. 2024, 22:00

Laura Cosoi a devenit mamă pentru a patra oară la finalul lunii iulie, când a adus-o pe lume pe Aida, fiica ei și a lui Cosmin Curticăpean. Actrița și soțul ei o vor boteza pe mezină în Maramureș, care a devenit de mulți ani locul lor de suflet și unde de altfel cuplul a ales să fie creștinate și celelalte 3 fete ale lor: Rita, Vera și Lara. Prezentatoarea emisiunii “Vacanță de vedetă” a povestit, pentru CIAO.RO, cum a ajuns să dețină proprietăți în Maramureș.

Laura Cosoi are o familie numeroasă și un soț care o adoră. Pe toată perioada sarcinii, actrița a fost extrem de activă, reușind să filmeze în avans pentru emisiunea de călătorii de la Antena Stars, dar și pentru serialul “Bravo, tată” de la Antena 1, a jucat și în spectacole de teatru, fiind activă și în mediul online, dar ocupându-se îndeaproape și de fete.

Laura Cosoi: “Am fost strămutați în Moldova în urma bunicului meu”

Extrem de bine organizată, proaspăta mămică și-a făcut un plan și după naștere și a reușit să îl respecte. A uimit pe toată lumea când s-a întors la filmări la Antena Stars la doar 9 zile după naștere, dar a vrut să se asigure că proiectul TV are continuitate pe micul ecran, iar ea se poate bucura în tihnă de vacanța cu familia în Bulgaria, ceea ce s-a și întâmplat.

Urmează pregătirile pentru creștinarea Aidei, care va avea loc tot în Maramureș. Actrița ne-a povestit ce o leagă de această zonă. “Eu sunt ardeleancă la bază. Părinții mei sunt ardeleni din Zalău și din Brașov. Eu m-am născut și am crescut la Iași, însă țara mea și toate rudele mele sunt în Ardeal. Noi am fost strămutați în Moldova în urma bunicului meu, care a fost lector de limbă latină la Universitatea din Iași, la Facultatea de Litere și așa ne-am născut noi acolo. Noi mergem în Ardeal pentru că acolo sunt rudele noastre și evident că Maramureșul se pupă acolo cu Ardealul”, spus, pentru CIAO.RO, Laura Cosoi.

Laura Cosoi: “Când am împlinit 35 de ani, am primit cadou de la Cosmin o casă veche de lemn”

Încă de la primul copil, Laura Cosoi și Cosmin Curticăpean au ales Maramureșul pentru a celebra botezul. Așa că a devenit un ritual ca și celelalte fete să primească taina botezului acolo. Și-au dorit să fie aceeași biserică și același preot care să oficieze ceremonia religioasă. Actrița și-a dorit să păstreze tradiția pentru fiicele sale și să nu existe diferențe, să aibă aceeași poveste, urmând astfel exemplul din familia ei.

Vedeta a fost fascinată pur și simplu de locul de poveste din Maramureș, așa că a ajuns să dețină proprietăți acolo, fiind locul ei de suflet. Cel care s-a ocupat de achiziții a fost soțul ei, omul de afaceri Cosmin Curticăpean. Dacă, inițial, acesta a fost sceptic în ceea ce privește o investiție acolo, având în vedere distanța mare în primul rând, ulterior și-a surprins soția cu un cadou inedit.

”Noi nu avem rude în Maramureș. Familia noastră are acolo ceva, un cuib, și să sperăm că vom ajunge să călătorim cât mai mult în Maramureș și să stăm cât mai mult acolo. Cred că prima oară când am vizitat Maramureșul, i-am zis lui Cosmin că aș vrea să am o casă acolo și apoi el mi-a făcut socoteala și a zis că nu rentează. “Hai să vedem dacă ne mai întoarcem!”

Și după aceea n-am cam tot întors și am început să ne atașăm. Și când am împlinit eu 35 de ani, dacă nu mă înșel, am primit cadou de la el o casă veche de lemn, pe care am recondiționat-o. Am mai luat încă una, am cumpărat și un teren și tot așa. Suntem încă în “in the making”, ca să spun așa, pentru că nu e prioritar acest proiect pentru noi. Avem altele în București”, a declarat, pentru CIAO.RO, Laura Cosoi.

În ceea ce privește celebrarea botezului, acesta va avea loc în Maramureș, dar în altă parte. “Noi când mergem acolo mergem într-o curte în care sunt mult mai multe case, pentru că e mult mai la îndemână și avem mulți invitați. De obicei suntem toți acolo în gașcă”, a precizat proaspăta mămică.

Laura Cosoi, din toamnă pe marele ecran în Retreat Vama Veche

Din această toamnă, Laura Cosoi nu va fi doar pe micul ecran, ci și pe marele ecran. Și asta pentru că din 18 octombrie va intra în cinematografe filmul Retreat Vama Veche, în care deține rol principal alături de Adela Popescu și Ada Condeescu.

Laura Cosoi se bucură de succes și în mediul online, unde a creat comunitatea „Eu te-am făcut, eu te IUBESC” și unde s-au strâns 50 000 de mame, la doar o lună de la lansare.

“Ne-am strâns foarte multe, într-un timp foarte scurt, de unde desprind clar ideea că toate aveam nevoie de asta, de un spațiu sigur unde să spunem sincer prin ce trecem, să ne fim una alteia alături, să ne ajutăm cu sfaturi și idei și să ne mărturisim slăbiciunile, vulnerabilitățile sau temerile”, a adăugat Laura Cosoi.

Foto: Instagram